Nezařazené

Podnikání v oboru kadeřník – kadeřnice

 

Ty tam jsou doby, kdy po absolvování školy a získání vzdělání v oboru kadeřnice, bylo možné nastoupit do zaměstnání na základě uzavření pracovní smlouvy. Dnes již každý po absolvování potřebuje živnostenské oprávnění k provozování této činnosti a hledání si vlastní klientely.
malé kadeřnictví
Získání živnostenského listu aneb jak na to

Především je třeba vědět, že kadeřnické služby náleží mezi tzv. řemeslnou živnost, kdy pro vystavení oprávnění k provozování této živnosti je třeba předložit kromě občanského průkazu i kvalifikaci, tj. výuční list či maturitní vysvědčení. Poté postačí dojít na příslušný živnostenský úřad ve vašem městě s výše uvedenými doklady, kde s kompetentní osobou vše se sepíše a bude vám vystaven živnostenský list, za který zaplatíte jednorázový poplatek ve výši 1000,- Kč. Zároveň vám bude přiděleno IČ neboli identifikační číslo.
holičcké potřeby
Prostory a základní vybavení

Někdo provozuje tuto živnost doma, kde má za tímto účelem vyhrazené prostory. Někdo si mohl během studia a výkonu odborné praxe již zajistit prostory. Další možností je pak hledání vhodného prostoru, kdy platíte tzv. nájemné za křeslo. Někde je nabídka vyloženě jen prostoru a veškeré vybavení si musíte sami pořídit, nebo se naopak můžete shledat s nabídkou již zařízeného salonu, kde hledají vyloženě kadeřnici pro obsazení volného křesla. Zatímco v rámci prostoru a nájemného za křeslo je to snadší, složitější je to už v rámci získání klientely.

Jak a kde získat vlastní klientelu pro své podnikání?

Ideální je samozřejmě se snažit rozšířit tuto informaci mezi své příbuzné, známé, kamarády. Požádat je, aby i oni tuto informaci předali dál a rozšířili. Žijeme v době, kdy internet je mocným médiem, dejte vědět o této skutečnosti nejen prostřednictvím sociálních sítí, ale rovněž si podejte inzerát, že nabízíte a poskytujete ty a ony kadeřnické služby. Též si lze nechat udělat a vytisknout informativní letáček a roznést po okolí.
blond melíry
Není to snadné, ale také to není nic nereálného. Jen jako ve všem, i zde platí, že začátek není snadný. A věřte, pokud budete dobří a vstřícní, vaše klientela se bude rozrůstat a spokojení zákazníci se k vám budou rádi vracet.

Recommended Posts

Dovolená

Zajímavá města

Nyní nemáme samozřejmě na mysli Prahu. Ne, že by zde nebylo, co k vidění, ale to už každý zná. Je třeba vzít v potaz i jiná města. A většinou jsou v oblibě ta, která mají historický nádech. Zde samozřejmě asi vyhraje jednoznačně Český Krumlov a ta ostatní zůstanou tak jaksi v pozadí. Proč? Možná proto, […]

 
Podnikání

Nenáročný skleník, který si oblíbíte

Mezi naše velmi oblíbené skleníky patří v současné době skleníkové přístavby. Je to celkem přirozené, protože se hodně upřednostňuje bydlení, ale s nabídkou menších pozemků. Na zahrádku poté nezůstává tolik volného místa, jak by si člověk přál. Skleník ke zdi se dá bez problémů namontovat na stěnu domu a v podstatě nepotřebujete tolik volného prostoru, […]

 
Podnikání

Papírové tašky s potiskem pro propagaci zdravé výživy

Některé online obchody potravin s rozvážkou do domácností se rozhodly jít cestou minimální ekologické zátěže a předávají zboží svým zákazníkům v papírových taškách. Prostě jim naloží ve skladu jogurt, sýr, květák, brambory, rajčata, pomeranče a celozrnný kváskový chléb do papírových tašek s potiskem, a spoléhají na zákazníky, kteří papírovou tašku nakonec rozumným způsobem zužitkují. Buď […]