Umělecké vyšívání. Staňte se umělcem s jehlou místo štětce

 

Vyšívání, tato technika zdobení textilu doprovází lidstvo po tisíciletí. Témata vyšívaných motivů se sice časem měnila, základ však zůstává stále stejný. Lidské ruce vytvářející jehlou a nití překrásné a jemné obrazy.
Nejstarší dochovanou památkou je vyšívaný koberec z Francie, z 11. století. V Indii a Egyptě se však našly nálezy staré víc jak 3 000 let.
Jedná se o jedinečný způsob relaxace rozvíjející kreativitu, soustředění a manuální zručnost.
Zkuste vzít do ruky kousek látky a jehlu s nití a odpoutejte se od každodenních starostí.


Co vás bude v kurzu čekat?

V první řadě se naučíte používat základní 3 stehy a pracovat s bubínkem, dozvíte se užitečné informace o typech vyšívacích přízí.
Následně si zvolíte motiv a materiál pro svůj vlastní projekt. Pomocí předkreslovací tužky si rozvrhnete daný motiv na látku, a dozvíte se, jaký typ stehu bude na kterou část nejvhodnější.

Kombinujíc různé stehy budete pracovat na vlastním projektu, přičemž vám bude k dispozici ochotná a milá lektorka, připravená vám kdykoli poradit.
Když už se vaše práce bude chýlit ke konci, můžete svůj výtvor obohatit několika stehy navíc či přizdobit korálky, flitry a dalšími drobnými ozdůbkami.
Závěr kurzu tvoří finální dokončení vašeho výtvoru, závěrečné focení hotových prací a společná diskuze.


Kdy, kde a za kolik?

Ve výtvarném ateliéru Malování kreslení, Balbínova 28, Praha
Začíná se v úterý 14. února 2017, 20:15-22:15, kurz probíhá v 10 setkáních.
Celková cena kurzu je: 6800 Kč (všechny potřebné materiály jsou započítány v ceně)
Lektorkou kurzu je: Ing. Bc. Tamara Shmidt.

Bojíte se, že to není nic pro vás, neboť jste naprostý amatér?
Není, čeho se obávat, všechny kurzy ateliéru jsou určeny i pro úplné začátečníky.
Vysoká kvalita kurzů samozřejmostí – všechny kurzy vyučují akademičtí malíři, sochaři, designeři. Důraz je kladen na vřelý, empatický a inspirativní přístup.

Recommended Posts

Podnikání

Nenáročný skleník, který si oblíbíte

Mezi naše velmi oblíbené skleníky patří v současné době skleníkové přístavby. Je to celkem přirozené, protože se hodně upřednostňuje bydlení, ale s nabídkou menších pozemků. Na zahrádku poté nezůstává tolik volného místa, jak by si člověk přál. Skleník ke zdi se dá bez problémů namontovat na stěnu domu a v podstatě nepotřebujete tolik volného prostoru, […]

 
Podnikání

Papírové tašky s potiskem pro propagaci zdravé výživy

Některé online obchody potravin s rozvážkou do domácností se rozhodly jít cestou minimální ekologické zátěže a předávají zboží svým zákazníkům v papírových taškách. Prostě jim naloží ve skladu jogurt, sýr, květák, brambory, rajčata, pomeranče a celozrnný kváskový chléb do papírových tašek s potiskem, a spoléhají na zákazníky, kteří papírovou tašku nakonec rozumným způsobem zužitkují. Buď […]

 
Nezařazené

S ejakulací se dá pracovat

Dnes se dá pracovat s mnohými věcmi, a to dokonce i s ejakulací. Mnoho mužů se někdy setkalo s tím, že už to na ně přišlo, ale museli ještě počkat, protože jejich partnerka stále nedosáhla vrcholu. Najdou se i muži, kteří nepočkají, ale najdou se i ti, kteří ano i když to pro ně nemusí […]